Cusco

Project Cusco

In de stad Cusco nam El Fuego in 2006 een klein kindertehuis onder haar hoede. De projectcoördinatoren renoveerden het tehuis, brachten structuur aan en zorgden voor extra leerkrachten en extra voedseltoevoer.

In het tehuis wonen kinderen in de leeftijd van 11 maanden tot 18 jaar. Het zijn kinderen die verwaarloosd of mishandeld zijn. Ook wonen er kinderen van tienermoeders die – zeker financieel gezien – niet in staat zijn zelf voor het kind te zorgen.

Doel

Inmiddels heeft El Fuego drie leraressen in dienst die bijscholing geven aan de 42 kinderen van het tehuis. Tijdens de lessen besteden we ook aandacht aan de lichamelijke verzorging van de kinderen in geval van hoofdluis, wormen en andere ziektes. El Fuego zorgt daarbij voor de nodige medicamenten. Ook krijgen de kinderen gedurende de lessen fruit, yoghurt, melk en bronwater.

Door de inzet van El Fuego zijn de schoolprestaties van de kinderen aanzienlijk verbeterd, hetgeen de kansen op een betere toekomst vergroot.

Voor meer informatie zie ons jaarverslag.


Fotoalbum project Cusco

Bekijk hier het fotoalbum van Project Cusco. De foto’s zijn door de projectcoördinatoren gemaakt tijdens bezoeken in 2009 en 2010.


Projecten op de kaart

Bekijk in Google Maps de locatie van de projecten Comedor El Fuego in Ayacucho, Comedor San Ignacio in Arequipa en ons project in Cusco.

Links   |  Proclaimer     © El Fuego | Ontwerp JAEF