Waarom Peru?

Problematiek in Peru

Peru is een van de armste landen van Zuid-Amerika. Meer dan de helft van de bewoners leeft onder de armoedegrens en moet van minder dan een dollar per dag rondkomen. Dit heeft grote gevolgen voor de kinderen. Circa twee miljoen kinderen tussen de 6 en 17 jaar worden dagelijks door de ouders de straat opgestuurd om geld te verdienen en kunnen daardoor niet naar school. De kinderen die wel naar school gaan, krijgen onderwijs van een zeer laag niveau. De leraren zijn slecht opgeleid en worden onderbetaald. De overheid investeert weinig in het onderwijs.

Ook de gezondheidszorg laat te wensen over. Er is weliswaar vooruitgang geboekt, daardoor is de levensverwachting verhoogd en de kindersterfte aanzienlijk gedaald. Waar in de periode van 1980 tot en met 1985 nog 117 op de 1000 kinderen vóór hun vijfde levensjaar stierven, waren dat er 40 op de 1000 in de jaren 2000 tot 2005.
Maar bij kinderen in de krottenwijken is ondervoeding nog steeds een groot probleem. Het gevolg is dat de kinderen op school zich moeilijk kunnen concentreren en achterstand oplopen. Ook is er veel werkloosheid, huiselijk geweld, slechte behuizing, gebrek aan basisvoorzieningen en gebrek aan sociale controle. Dit zorgt ervoor, dat er zonder ingrijpen een nieuwe generatie criminelen en straatkinderen tot stand komt.

Reden genoeg voor El Fuego om de handen uit de mouwen te steken. We zijn ervan overtuigd dat wij met onze ervaring en toewijding een verschil kunnen maken. Met de steun van donateurs en sponsors kunnen wij doen waar we goed in zijn: door beheersbare gerichte projecten het leven van de kinderen en hun naasten verbeteren.

Links   |  Proclaimer     © El Fuego | Ontwerp JAEF