Karen’s blog. Een warm welkom in Arequipa

Sinds woensdag ben ik weer in Arequipa, voor het nieuwste El Fuego project! Het was een warm weerzien met alle bekenden hier in Arequipa. Het voelde ook meteen weer alsof ik niet was weggeweest. Heerlijk dus. Het is ook duidelijk dat we hier niet vergeten zijn, iedereen vraagt ook hoe het met Judith en Sabien is en wanneer ze weer terugkomen! Een heel fijn gevoel dus dat we zo welkom zijn hier!

We hebben de smaak te pakken met comedores, na het succes van ons project afgelopen jaar in Ayacucho, dus ook dit jaar betreft het project een comedor. Helaas is het om verschillende redenen niet gelukt om het project in Pisco van de grond te krijgen. (voor meer info; zie het projectplan voor mijn project) We hebben een mooi alternatief gevonden in de vorm van een comedor in een van de scholen van Circa. (De oplettende lezer herkent meteen deze naam; 2 jaar geleden hebben we ook al met ze samengewerkt.) Dit colegio, San Ignacio, staat in een extreem arme wijk van Arequipa. Hierdoor ontbreekt het de scholieren aan een goede voeding. Circa wil hier verandering in brengen door een comedor te starten. Helaas hebben ze het geld niet om alle benodigdheden hiervoor te kopen. En dit is ons project: de comedor inrichten zodat het van start kan. Met andere woorden; ik ga 2 maanden winkelen voor fornuis, koelkast, borden, messen, snijplanken en wat dies meer zij wat nodig is voor het goed kunnen functioneren van een comedor!

Zoals ik zei; ik ben woensdagmiddag in Arequipa aangekomen en donderdag ben ik meteen van start gegaan!! Het was uiteraard erg belangrijk om het project te bezoeken, dus ik ben donderdag met Pedro ernaartoe gereden om alles te bekijken en te meten. De directrice van het colegio is erg behulpzaam en ze weet ook precies wat ze wil! Ze had een lijstje klaar met wat ze allemaal graag zou hebben voor de comedor! Nu is het dus zaak om die lijst goed te bekijken en te beoordelen wat ze echt nodig hebben en wat er bijvoorbeeld nog mist op de lijst.

Vanmiddag ben ik met Pedro hout gaan kopen; hij kan dus aan de slag met het maken van de keukenkastjes,tafels en banken etc.

Ik zal de komende weken niet alleen hier in Arequipa bezig zijn, maar ik reis komende woensdag ook af naar Ayacucho! Onze comedor El Fuego is nu een jaar open, de hoogste tijd dus om te zien hoe het nu gaat. Judith en Victor zijn uiteraard nog in Maart geweest en ook Pedro is tussendoor ook nog een keertje geweest. Het zal dus geen verrassing zijn hoe het er nu is, maar het is natuurlijk heel erg leuk om weer langs te gaan.

Uiteraard schrijf ik snel een blog over mijn bezoek aan Ayacucho, dus watch this space!

Liefs Karen

This entry was posted in arequipa. Bookmark the permalink.
 

Fotoalbum Comedor San Ignacio in Arequipa

Bekijk hier het fotoalbum van ons project in Arequipa. De foto’s zijn door de projectcoördinatoren gemaakt tijdens bezoeken in 2009 en 2010.


Projecten op de kaart

Bekijk in Google Maps de locatie van de projecten Comedor El Fuego in Ayacucho, Comedor San Ignacio in Arequipa en ons project in Cusco.

Links   |  Proclaimer     © El Fuego | Ontwerp JAEF