Karen’s blog. Op bezoek in Ayacucho

Uiteraard stond een bezoek aan onze Comedor El Fuego in Ayacucho ook op het plan! Op zaterdag 10 oktober ben ik uiteindelijk afgereisd naar Ayacucho, iets later dan gepland ivm rugproblemen. Het was heel erg leuk om weer in Ayacucho, in onze comedor, te zijn en te zien hoe het reilt en zeilt. We hoeven ons geen zorgen te maken hierover!!!!

Ons team kokkinnen werkt als een goed geoliede machine, ze zijn fantastisch op elkaar ingespeeld en kunnen bij wijze van spreken bijna met hun ogen dicht werken, zo goed weten ze wat de ander doet! Heel erg leuk dus! Ik heb ook geprobeerd een beetje mee te werken, maar kreeg al snel het gevoel dat ik gewoon gigantisch in de weg loop… Leuk om te zien dus. De comedor is nu ruim een jaar open en het is een geslaagd project. Er eten dagelijks rond de 120 kinderen. Het aantal volwassenen en studenten is sterk wisselend; soms eten er wel 20 volwassenen, maar andere dagen zijn het er maar 5. Dit aantal moet dus nog sterk omhoog. Hier gaat aan gewerkt worden. Ik heb tijdens mijn bezoek ook individuele gesprekken gehouden met onze werknemers, niet alleen om te zien hoe het nu met ze gaat, maar ook om erachter te komen wat ze veranderd willen zien en wat ze nog zouden willen leren in de toekomst. Bijna alle dames willen taarten leren maken, hier gaan we mee aan de gang om dit te regelen. Dit genereerd natuurlijk weer extra inkomsten, als ze voor bijv een huwelijk taarten zouden kunnen maken. Verder gaan ze komende januari weer beginnen met stages. Dit keer in ViaVia; het hotel/restaurant/cafe van Pauline. Zij heeft vorig jaar samen met Minna les gegeven aan onze kokkinnen, heel leuk dus dat ze nu stage hier kunnen lopen. Uiteraard zijn er wel wat dingen, die verbeterd kunnen worden, maar al met al zijn onze dames erg tevreden en blij.Zondagavond ben ik weer naar Lima gereisd en dinsdag naar Arequipa. Hoog tijd dus om weer hard aan het werk te gaan! Straks ga ik met Pedro naar de comedor; de keukenkastjes zijn af en geinstalleerd, ik ben heel benieuwd hoe het er allemaal uitziet! Verder wil ik even praten met de directrice over wat het meest nodig is om te kopen etc. Met andere woorden; druk, druk, druk.. Maar wel heel erg leuk om te doen..Tot een volgende mail, met wat meer info over het huidige projectLiefs,

Karen

This entry was posted in arequipa. Bookmark the permalink.
 

Fotoalbum Comedor San Ignacio in Arequipa

Bekijk hier het fotoalbum van ons project in Arequipa. De foto’s zijn door de projectcoördinatoren gemaakt tijdens bezoeken in 2009 en 2010.


Projecten op de kaart

Bekijk in Google Maps de locatie van de projecten Comedor El Fuego in Ayacucho, Comedor San Ignacio in Arequipa en ons project in Cusco.

Links   |  Proclaimer     © El Fuego | Ontwerp JAEF