Karen’s blog. De eindspurt

Het meest recente El Fuego-project: ¨Comedor San Ignacio¨ zit er weer op!! Na een eindspurt in de laatste week hebben we vol vertrouwen en met een voldaan gevoel afscheid genomen van iedereen in San Ignacio. Maar terug naar waar ik gebleven was…

Vrijdag de 6e hebben we alle spullen vervoerd naar de comedor, ik had alles op kunnen slaan in de winkel van Circa in het centrum, dus dat was ideaal. Vrijdagmorgen met de vrachtwagen op stap om alles in te laden. Dat gaat uiteraard wat minder soepel dan ik het hier zo schrijf, maar uiteindelijk is alles er gekomen. Aangezien het laatste stuk van de weg ongeasfalteerd/ongeplaveid is en omhoog gaat, was het altijd wel weer een beetje spannend of je er volbeladen makkelijk zou komen. Maar dat ging deze keer helemaal goed!

Rudi was de laatste week ook in Arequipa, hij kon dus meteen meehelpen en op deze manier kent hij het project en de mensen ook, is uiteraard ook fijn. Er moest in de laatste week nog redelijk wat gebeuren, het tegelwerk en het lokaliseren van het water kostte meer tijd dan verwacht, dus ik kneep hem wel een beetje of alles op tijd af zou zijn. Want naar goed El Fuego gebruik wilde ik weer een feest organiseren om te vieren dat het project afgerond was. Toen we maandag aankwamen was de comedorvloer betegeld, waren de muren geschilderd én was er stromend water in de keuken! Het zag er fantastisch uit, zo´n verschil met aan het begin! Even later kwam Pedro ook met de banken en tafels, dus de comedor was (bijna) klaar voor gebruik. In eerste instantie zou het feest op de dinsdag zijn, maar dit was verschoven naar de woensdag. Uiteindelijk was dat een geluk; dinsdag ben ik samen met Aleida (de directrice)zo ongeveer de hele dag bezig geweest met alle borden, bestek, pannen etc etc af te wassen en is Rudi samen met Sr Chino en Pedro bezig geweest om de gordijnrails etc op te hangen. Woensdagmorgen op tijd (7 uur ´s morgens!!!) weer die kant op gegaan om de laatste dingen af te maken en om te helpen met het eten voorbereiden. Het was een drukte van belang in de keuken, maar we waren uiteindelijk op tijd klaar! De alcalde was ook uitgenodigd op het feest, Madre Saleta uiteraard ook en verschillende ouders van de leerlingen waren er ook. Een drukte van jewelste dus, ik denk dat de kokkinnen voor ongeveer 250 man gekookt hebben! Ga er maar aanstaan!!! Uiteraard waren er ook een aantal toespraken, een klas had een lied ingestudeerd en meer van zulke dingen. Leuk dus! Daarna heerlijk gegeten; de kokkinnen hadden het prima gedaan!

Donderdag was de eerste dag dat de kinderen ¨echt¨ in de comedor konden eten, er hebben die dag ongeveer 100 kinderen gegeten en ze waren heel erg enthousiast dat ze er eindelijk konden eten. De kokkinnen brachten het er weer heel erg goed vanaf en er is met smaak gegeten. Dit geeft mij vertrouwen voor de toekomst. Aleida, de kokkinnen en de leraren zijn ook vol enthousiasme om er een groot succes van te maken, dus dat gaat helemaal goedkomen! Vrijdag zijn we ook weer langsgegaan en deze dag aten er 120 kinderen. Ik ben benieuwd hoe het verloop zal gaan!

Dit was het weer voor dit project, tot een volgend project!

Liefs, Karen

This entry was posted in arequipa. Bookmark the permalink.
 

Fotoalbum Comedor San Ignacio in Arequipa

Bekijk hier het fotoalbum van ons project in Arequipa. De foto’s zijn door de projectcoördinatoren gemaakt tijdens bezoeken in 2009 en 2010.


Projecten op de kaart

Bekijk in Google Maps de locatie van de projecten Comedor El Fuego in Ayacucho, Comedor San Ignacio in Arequipa en ons project in Cusco.

Links   |  Proclaimer     © El Fuego | Ontwerp JAEF