Op Stoom gaat door het vuur voor kinderen in Peru

Kinderopvang Op Stoom biedt dagelijks opvang en inspirerende activiteiten aan ruim 1000 kinderen van 0 t/m 12 jaar verspreid over Zuid-Kennemerland, Haarlemmermeer en Dorst in Brabant.

Op Stoom draagt El Fuego een warm hart toe omdat de stichting zich inzet voor het toekomstperspectief van kinderen. Dat de projecten van El Fuego duurzaam zijn en uiteindelijk zelfstandig gerund worden door de lokale bevolking vindt Op Stoom belangrijk.

Op Stoom zet zich samen met de kinderen in voor de projecten van El Fuego. Met een speciale El Fuego week bijvoorbeeld. Tijdens de zomervakantie gaan de kinderen aan de slag om geld in te zamelen voor schoolmaterialen, boeken, fruit en drinken. Door Peruaans te koken voor ouders, bijvoorbeeld. En door zelfgemaakte kunstwerken te veilen en een sponsorloop te organiseren. Maar we leren de kinderen ook hoe je van grondwater drinkwater kunt maken. Zo steken ze er ook nog wat van op!

El Fuego is erg verheugd dat Op Stoom tevens een extra donatie van 3.000 euro heeft gedaan. Dit geld is voor leer- en lesmateriaal voor de kinderen in het tehuis van Cusco.

This entry was posted in cusco. Bookmark the permalink.
 

Fotoalbum project Cusco

Bekijk hier het fotoalbum van Project Cusco. De foto’s zijn door de projectcoördinatoren gemaakt tijdens bezoeken in 2009 en 2010.


Projecten op de kaart

Bekijk in Google Maps de locatie van de projecten Comedor El Fuego in Ayacucho, Comedor San Ignacio in Arequipa en ons project in Cusco.

Links   |  Proclaimer     © El Fuego | Ontwerp JAEF